Nederlands

Bent u op zoek naar een rustige vakantie zonder kinderen of ‘only adult’ zoals dat heet? En zoekt u een camping of een hotel? Dan kunnen wij u waarschijnlijk goed helpen. De website Travel Without Children – ook te bereiken via Op Reis Zonder Kinderen.nl – geeft u een overzicht van campings en hotels die zich richten op volwassenen. Kinderen zijn in deze hotels en op deze campings niet welkom.
Waren het vroeger vooral senioren die rustige campings en hotels zochten, steeds vaker zoeken ook stellen en ouders een manier om zich even terug te trekken uit het drukke gezinsleven.

Voor iedereen die op zoek is naar rust, stilte en natuur, is opreiszonderkinderen.nl een goed startpunt in de zoektocht naar hotels en campings die zich specifiek richten op volwassenen.

Hoe werkt het?

1.    U beslist waar u deze vakantie naar toe gaat.
2.    Op de site zoekt u de pagina van uw vakantieland.
3.    U kiest een camping of hotel.

Zo eenvoudig is het.

Onafhankelijk – dus geen extra kosten

Deze website is volledig onafhankelijk. U betaalt bij ons geen bemiddelingskosten of boekingskosten. Het gebruik van deze website is gratis en kost u niets.
Via de websites van grote boekingsorganisaties of reisorganisaties worden steeds vaker vakanties voor volwassenen aangeboden. Soms gaat het daarbij om aantrekkelijke aanbiedingen. Maar in andere gevallen bent u voordeliger uit als u zelf boekt.

Naast het kostenaspect biedt OpReisZonderKinderen.nl nog een ander voordeel. U wordt in uw keus niet beperkt tot het aanbod in pakketreizen van reisorganisaties. Hier kunt u uitgaan van uw eigen voorkeur voor wat betreft het vakantieland. Wilt u graag naar het Griekse Corfu, dan ziet u op de site alle hotels die zich richten op volwassenen. Is uw bestemming Mexico, dan vindt u alle adult only-hotels op de betreffende Mexcio-pagina.

Hoe is de site ingedeeld?

De site is verdeeld in pagina’s met adressen voor kindvrije campings en hotels zonder kinderen. Beide groepen zijn weer verdeeld in landen over de hele wereld. Om het aanbod overzichtelijk te houden zijn de pagina’s met volwassenen hotels gerangschikt in zes continenten of gebiedsdelen.

›› Only adult hotels, geen kinderen

Steeds meer hotels ontdekken dat er volwassenen zijn die tijdens hun vakantie tot rust willen komen. Deze volwassenen hebben daarom een voorkeur voor rustige en goede hotels zonder kinderen.

Speciaal voor die doelgroep bieden steeds meer hotels arrangementen aan die gericht zijn op volwassenen, senioren, stellen en singles. Deze hotels richten zich dus specifiek op volwassenen die een vakantie zonder kinderen wensen.

›› Only adult campings zonder kinderen

Het aantal kleinschalige kampeermogelijkheden is sterk gegroeid in de afgelopen jaren. Zo kunnen echte rustzoekers bijvoorbeeld terecht op de natuurcampings van Staatsbosbeheer of op een boerencamping. Vaak echter voelen ook families met kinderen zich aangetrokken tot deze sfeervolle campings. De echte rustzoekers zoeken daarom soms liever een kampeerplek zonder kinderen.

Bezoekers van deze campings en hotels hebben zeker geen hekel aan kinderen. Vaak hebben zij zelf een gezin, maar zoeken een plek waar zij de dagelijkse familiedrukte even achter zich kunnen laten. Dat geldt soms ook voor mensen die in het onderwijs werken.

Moet ik nog ergens rekening mee houden?

Niet alle hotels en campings hanteren dezelfde leeftijdsgrenzen. Sommige hotels staan open voor kinderen die ouder zijn dan bijvoorbeeld 13 jaar. Andere hanteren een leeftijdsgrens van 16. Bij de meest ligt de leeftijdsgrens op 18 jaar. Vanwege de uitzonderingen is het verstandig vooraf altijd te informeren naar de gehanteerde leeftijdsgrenzen.
Soms past een hotel of camping haar beleid aan en zijn kinderen weer welkom. Hoewel wij alle adressen voor plaatsing controleren, is het mogelijk dat wij nog niet op de hoogte zijn van

Top tip? Vertel het ons!

Weet u een goed adres voor vakanties zonder kinderen – only adult – en staat dat adres nog niet op deze website? Dan stellen wij een mailtje met de adresgegevens bijzonder op prijs. Alvast bedankt.

Wij wensen u een rustige en ontspannen vakantie.